perjantai 8. huhtikuuta 2016

Ylijäämäruokaa pelastetaan nyt Jyväskylässäkin

Jyväskyläläiset ravintolat voivat olla nyt eturintamassa taistelussa tarjoiluhävikkiä vastaan, kun Helsingissä tammikuussa 2016 startannut ResQ-palvelu laajensi toimintaansa maaliskuussa myös kaupunkiimme. Jyväskylä on Turun lisäksi ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolinen kaupunki palvelussa. Hienoa että yrityksessä on nähty Jyväskylän tarjoamat mahdollisuudet!
Perheyrityksemme lähti palveluun mukaan ja toiminta on yrittäjän näkökulmasta näin tullut tutuksi. Toimintamalli on helppo: esimerkiksi meillä lounasravintolassa kun näemme, että jotakin ruokaa on lounaalta jäämässä lisäämme annokset palveluun (tietokoneelta tai kännykältä) jolloin ne tulevat näkyville heille jotka ovat palvelun puhelimeensa ladanneet. Asiakas ostaa annokset puhelimella ja noutaa ne ennen ravintolan ilmoittamaa sulkemisaikaa. Pelastetun hävikkiruoan hinta on noin puolet normaalista.
Näen päivällisen pelastamisessa monia etuja. Suomalaisissa ravintoloissa syntyy hävikkiä päivittäin, mikä ei ole kenenkään etu. Palvelussa yrittäjälle jää tuottoa muuten hukkaan menevästä hyvästä tuotteesta, asiakas puolestaan saa laadukasta ruokaa edullisemmalla hinnalla. Itse mietin asiaa myös ympäristön näkökulmasta, kun pienennämme jätteen määrää vähennämme myös ympäristön kuormitusta.
Jyväskylä on opiskelijakaupunki, mikä varmasti on lisännyt palvelun kysyntää kaupungissa. Toivottavasti monet yritykset seuraavat esimerkkiä ja laajentavat rohkeasti toimintaansa tänne, missä otetaan uusi innolla vastaan ja ollaan valmiita omaksumaan uusia toimintatapoja.
Meillä asiakaskunta on ollut laajaa: opiskelijoita, perheitä, sekä jo iäkkäämpiä ihmisiä. Yrityksen kannalta on mukavaa, että uudet asiakkaat tulevat tutustumaan paikkaan.
Olen ideasta innostunut ja mielelläni mukana. Uusia yrityksiä Jyväskylään, uusia kontakteja, uusia asiakassuhteita, porukalla tekemistä..lisää tälläistä ja kaikille aloille! Ollaan avoimia uusille ideoille ja toteutetaan rohkeasti, vierivä kivi ei sammaloidu!
Anna-Maija Itäranta
Kirjoittaja toimii ravintola-alan perheyrityksessä Seppälän Auto-Cafe Oy:ssä ja Ravintolakatsomo Pegasuksessa, joiden lisäksi hän toimii ravintovalmentajana ja yrittäjänä Amille hyvinvointipalveluissa. Anna-Maija on aktiivinen yhteiskuntavaikuttaja Jyväskylän Kansallisseura ry:n hallituksen jäsenenä ja sihteerinä sekä Jyväskylän Kunnallisjärjestön ja Keski-Suomen Yrittäjänaisten hallituksen jäsenenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti