lauantai 20. lokakuuta 2012

Napakymppi

Herra X: Miten kaupungin velkaantuminen pysäytetään ja palvelut turvataan? Ja aloitetaan Neiti A:sta.

Neiti A: Ei ainakaan leikkaamalla vanhuspalveluista. Ja sotaveteraanit, ne on pelastaneet meidän maan, niiltä ei saa ottaa. Ja terveyskeskuksista ei saa leikata. Kouluihin tarvitaan lisää resursseja. Ja ne kadut, nekin pitää saneerata. Paitsi sieltä, missä se kaupunginjohtaja asuu, siellä ei tarvitse aurata talvella. Säästetään siitä. Jätetään auraamatta se katu.

Herra X: Ja mitä vastaa Neiti B?

Neiti B: Nostetaan veroja, kaupunki saa tuloja ja voidaan nostaa hoitajien, lääkärien, opettajien, koulukyytien ja palkkojen määrää. Kunhan varmistetaan, että kaikki saa saman verran palkkaa. Tasa-arvo, se kun tärkeää myös palkoissa. Alennetaan vaikka sen kaupunginjohtajan palkkaa, sen avulla palkataan ainakin sata hoitajaa. Ainakin.

Herra X: Jaahas, jaahas, miten sitten Neiti C?

Neiti C: Laittamalla investoinnit kuriin, kehittämällä uusia joustavia tapoja palveluiden tuottamiseen sekä kilpailuttamalla.

Miten on Herra X, otatko pikavoiton Neiti A:n tai Neiti B:n kera? Vai suuntaatko pitkälle matkalle kohti hyvinvointivaltiota Neiti C:n kanssa?

Sinä päätät, kuka päättää. Ja mihin matka suuntautuu.


Kunnallisvaalit 28.10.2012.
Ennakko 17.-23.10.2012


Eeva-Kaisa Rouhiainen
www.eevakaisarouhiainen.fi

Kirjoittaja on Jyväskylän kokoomus ry:n puheenjohtaja, kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja, piirihallituksen jäsen sekä kunnallisvaaliehdokas 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti