maanantai 23. tammikuuta 2012

Koko kansan Sauli

Presidentinvaalien toisen kierroksen ehdokkaat ovat selvillä. Molemmat ehdokkaat – Haavisto ja Niinistö – ovat erinomaisia. Voi sanoa, että me suomalaiset saamme joka tapauksessa kansainvälisen, rohkean, vastuuntuntoisen ja edistysmielisen presidentin. Eurooppa-myönteisyys ja kirkas katse tulevaisuuteen voittivat.

Toinen kierros tulee olemaan hyvin jännittävä ja kova mittelö niin ehdokkaille kuin kampanjaväellekin. Tähän asti hyvin puhtaana pysynyt presidenttikilpa saattaa kärjistyä kipakaksi arvokeskusteluksi, jota jo nyt sosiaalisessa mediassa ja  lehtien palstoilla mieluusti ruokitaan. Arvokeskustelu on kannatettava ja tarpeellinen asia, kunhan kaikki muistavat arvokkaan käytöksen ja molemminpuolisen kunnioituksen tärkeyden.

Jokaisen äänioikeutetun tulee mielestäni pohtia, kumman ehdokkaan vahvuudet ovat sellaiset, jotka takaavat menestyksekkään presidentin viran hoitamisen. Näitä vahvuuksia löytyy toki molemmilta toisella kierroksella olevilta ehdokkailta.

Sauli on minun valintani monestakin syystä. Sauli on persoonana hyvin helposti lähestyttävä. Hänen kansalaiskuntoa on koeteltu hyvinä, vaikeina ja erittäin vaikeina aikoina. Kaikki suomalaiset ovat nähneet, että Sauliin voi varmasti luottaa. Hän uskaltaa olla todellinen arvojen johdattelija, joka nostaa esiin puoluerajat ylittäviä puheenaiheita.

Edellä mainitun lisäksi Sauli taitaa olla yksi harvoista valtiomiehistä, joka puhumisen lisäksi myös tekee. Hänen kirjojensa tuotot menevät Tukikummit-säätiölle ja hänen kolumnien tuotot tilitetään suoraan Hurstin Laupeuden työ ry:lle.

Kun puhutaan minun – 25-vuotiaan opiskelijan – ehdokkaastani, hän on KOKO KANSAN SAULI. Hän yhdistää suomalaista kansaa. Presidenttiys ei varmastikaan olisi Saulille pelkkä titteli vaan todellakin TYÖ, jolle hän tulisi omistautumaan koko kansan parhaaksi.


Olli Marjalaakso
Varapuheenjohtaja
Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestö

Kirjoittaja on Kokoomuksen puoluevaltuutettu ja opiskelija kunta- ja aluejohtamisen maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti